Etli Sebze Kebabı
Malzemeler :
- 500 g dana kuşbaşı
- 3 tane patlıcan
- 3 tane kabak
- 3 tane patates orta boy
- 2 tane domates
- 5- 6 tane biber ( sivri, çarliston ,köy biberi hangisi varsa )
- 1 tane kuru soğan
- 3-4 baş sarımısak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kırmızı pulbiber,karabiber,tuz
- 1,5 -2 su bardağı su
Yapılışı :
Etleri yıkayıp bir tencereye alarak yumuşayıncaya kadar pişirelim. Patlıcanları alaca olarak soyup doğrayarak tuzlu suda kara suyunun çıkması için bekletelim. Kabakları, patatesleri soyup büyükçe küp şeklinde doğrayalım. Bir tepsiye veya yuvarlak borcama önce etleri, üzerine soğanı söğüş şeklinde dorayıp koyalım , patatesi,kabakları,patlıcanları,biberleri ,sarımısakları ve en üstüne dilimlediğimiz domatesleri koyalım. Bir kabın içerisine bir kaşık salçayı alarak bir su bardağı suyla açalım tuzuda içerisine katarak tepsinin üzerinden dökelim ,bir bardak su daha ekleyelim üzerine 3 kaşık yağ gezdirip baharatlarınıda ekledikten sonra tepsinin üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim. Sonra üzerini açarak bir 10 -15 dk daha pişirip çıkaralım. Afiyet olsun .....🍆🍅🍴
Yaz aylarında sevilerek yenilebilecek güzel bir lezzet. Yanında cacık ve pilavla servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder