26 Haziran 2019 Çarşamba



                 Kopuk Kurabiye Tarifi


              Malzeme :
  • 125 g tereyağ veya margarin (yumuşak )
  •  1 kahve fincanı sıvı yağ
  •  1 yumurt
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm 
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz ( fındıkta olabilir ) 
  • 1 çay bardağı küçük küçük doğranmış kuru kayısı 
  •   1 paket kabartma tozu 
  •  Vanilya
                Yapılışı :
                      Kuru yemişler hariç diğer malzemeleri bir yoğurma kabına alarak yoğurun. Ancak unu iki bardaktan sonra kontrollü ekleyiniz. Yumuşak bir hamur olacak. Cevizi ,üzümü ve kayısıyıda ekleyip karıştırdıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp şekil vermeden yağlı kağıt koyduğınuz tepsiye dizerek önceden  ısıtılmış fırında 180 derecede pembeleşinceye kadar pişiriniz. Afiyet olsun.....
  Bu kurabiye uzun süre bayatlamıyor. Yiyenler tarafından çok beğeniliyor. Umarım sizlerde yapar ve beğenirsiniz. Yorum ve beğenilerinizi lütfen esirgemeyiniz 🍴☕️⭐️💕                  
             
               
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder