15 Ağustos 2019 Perşembe

             



                         Et Kavurma Tarifi


                Malzeme :

       1 kg  dana eti
       2 - 3 yemek kaşığı küçük doğranmış kuyruk yağı
       3 yemek kaşığı sıvı yağ
       Kekik  , kırmızı pulbiber, karabiber

             Yapılışı :

       Etleri  kuşbaşı şeklinde doğrayıp yıkıyoruz ve süzgece alarak suyununu sızdırıyoruz. Diğer taraftan küçük olarak doğramış olduğumuz kuyruk yağını bir tencereye alarak iyice eriyip pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra etleri üzerine döküp kavrulmaya bırakıyoruz. Ağzı kapalı olarak ve kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten  sonra pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Eğer lokum gibi yumuşacık pişmemiş ise biraz kaynamış su ekleyebiliriz . Fakat pişmiş ise sıvı yağı ve tızunu ekleyip beş dk.pişirip isteğe bağlı olarak kekik ,pulbiber,karabiber ekleyerek  sıcak sıcak servis yapabiliriz. İster kahvaltıda,ister pilavın yanında . Afiyet olsun.......🍗🍗🍅🐂🐄🍴
  Not : Kısa sürede olsun isterseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder