15 Ağustos 2019 Perşembe
Et Kavurma Tarifi
Malzeme :
1 kg dana eti
2 - 3 yemek kaşığı küçük doğranmış kuyruk yağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik , kırmızı pulbiber, karabiber
Yapılışı :
Etleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp yıkıyoruz ve süzgece alarak suyununu sızdırıyoruz. Diğer taraftan küçük olarak doğramış olduğumuz kuyruk yağını bir tencereye alarak iyice eriyip pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra etleri üzerine döküp kavrulmaya bırakıyoruz. Ağzı kapalı olarak ve kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Eğer lokum gibi yumuşacık pişmemiş ise biraz kaynamış su ekleyebiliriz . Fakat pişmiş ise sıvı yağı ve tızunu ekleyip beş dk.pişirip isteğe bağlı olarak kekik ,pulbiber,karabiber ekleyerek sıcak sıcak servis yapabiliriz. İster kahvaltıda,ister pilavın yanında . Afiyet olsun.......🍗🍗🍅🐂🐄🍴
Not : Kısa sürede olsun isterseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder