6 Haziran 2019 Perşembe




                 Baklava  Tarifi

      Malzemeler :
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 6 su bardağı )  
  • 250 g tereyağı ve 1 su bardağı sıvı yağ
  • İçine serpmek için 250 g ceviz içi
  Şerbeti İçin :
   4 su bardağı toz şeker
   5 su bardağı su
   Çeyrek limon suyu

   Yapılışı : 
    
     Bütün malzemeyi bir kabın içerisine alıp unu kontrollü olarak ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Hamurdan 20 beze yapıp 10 dk . dinlendirdikten sonra nişasta kullanarak ve ince olarak açınız. Açtığınız yufkalardan 10 tanesini aralarını yağlayarak tepsiye dizip cevizi serpiniz. Diğer kalan yufkalarıda aynı şekilde koyunuz ve istediğiniz şekilde keserek kalan yağı üzerine bolca sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriniz. Kaynattığınız şerbeti iyice soğumuş olan baklavanın üzerine yavaş yavaş gezdirerek dökünüz. Şerbetini iyice çektikten sonra servis yapınız . Afiyet olsun....💕  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder