11 Mayıs 2019 Cumartesi

     



                        Kıymalı Bayat Pide Kebabı



            Malzemeler :

         1 tane yuvarlak tırnak pide veya kalan bayat pideleriniz
         400 g kıyma
         1 tane ortaboy soğan
         1-2 tane yeşilbiber
         1 kaşık domates salçası
         1 kase et suyu
         1 kaşık tereyağ
         1 kase yoğurt ( sarımsak isteğe bağlı )

        Hazırlanışı : Soğanı doğrayıp tavada pembeleşinceye kadar soteleyiniz kıymayı koyup suyunu çekene kadar kavurunuz. Doğradığınız biberleri ,kabuğu soyulup küçük küçük doğranan domatesi ekleyiniz.Biraz kavurduktan sonra salçasını ekleyip, biraz pulbiber,biraz karabiber ve tuzunu da ekleyip pişiriniz. Diğer tarafta küp küp kestiğiniz pideleri tereyağ koyduğunuz teflon tavada çıtır çıtır kızarana kadar bekletiniz. Kızaran pideleri servis tabağına alıp üzerine sıcak olan et suyunu gezdirdikten sonra yoğurdu koyup kıymayı üzerine dökünüz. Kıymanın üzerine biraz daha yoğurt dökünüz . Tereyağında kızdırdığınız tozbiberi de üzerine gezdirip servis yapınız . Afiyet olsun.....🍴💕


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder