Etli Nohut Yemeği
Malzemeler :
- 2 su bardağı nohut
- 300 g dana kuşbaşı
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı damates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı :
Nohutu akşamdan ıslatın , 10 dk. haşlayın. Diğer taraftan düdüklü tencereye yağı koyun etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirip , soğanı kavurup , salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu süzdüğünüz nohutu ekleyip bir kaç dakika kavurduktan sonra sıyunu tuzunu ekleyip düdüklünüzün ağzını kapatıp 35 - 40 dk.(lokum gibi oluyor ) pişirmeye bırakın.
piştikten sonra söndürüp dinlendirin ,yanında pilav ve turşuyla servis edebilirsiniz . Afiyet olsun.....🍴👍🏼💕
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder