7 Şubat 2019 Perşembe







                            Etli Nohut Yemeği




              Malzemeler : 

  •    2 su bardağı nohut
  •    300 g dana kuşbaşı
  •    3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  •    1 baş soğan
  •    1 yemek kaşığı damates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası

            Yapılışı :

        Nohutu akşamdan ıslatın , 10 dk. haşlayın. Diğer taraftan düdüklü tencereye yağı koyun etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirip , soğanı kavurup , salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu süzdüğünüz nohutu ekleyip bir kaç dakika kavurduktan sonra sıyunu tuzunu ekleyip düdüklünüzün ağzını kapatıp 35 - 40 dk.(lokum gibi oluyor ) pişirmeye bırakın.
piştikten sonra söndürüp dinlendirin ,yanında pilav ve turşuyla servis edebilirsiniz . Afiyet olsun.....🍴👍🏼💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder