18 Şubat 2019 Pazartesi



                               Gelin  Pastası



       Malzemeler :
  • 4 yumurta ( oda sıcaklığında olmalı )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi( üzerine serpilecek )
      Keki  Islatmak İçin :

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker.               
        Muhallebi İçin :


  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
        Yapılışı :
         
          Yumurtaları kırıp toz şekeri ekleyin ve köpük köpük olana kadar iyice mikserle çırpınız. Diğer malzemeleride katıp karıştırınız . Kare borcamı biraz yağlayıp karışımı döküp 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Çıkartıp soğuyunca üzerine sütü kaşıkla yavaş yavaş dökünüz. Muhallebi için vanilya hariç diğer malzemeleri koyup pişirelim. Pişirirken sürekli karıştıralım topaklanmaması için . En son vanilyayıda ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuma esnasında ara ara karıştırarak kaymaklanmasını önleyin. Soğuyunca krem şantiyi içine dökün ve iyice çırpıp kekin üzerine güzelce yayın , üzerine kaplayacak şekilde hindistan cevizi serpiniz buzdolabında en az 2-3 saat bekleterek servis ediniz.( akşamdan yapıp buzdolabında 
bekletebilirsiniz ) Afiyet olsun....🍴😋





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder