27 Eylül 2018 Perşembe






                        Cocostar   Pasta


  Malzemeler :

Kek için :
3 yumurta ( oda sıcaklığında olacak )
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıcak su
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
    Önce şeker ve yumurtayı iyice çırpalım. Diğer malzemeleride ekleyip kelepçeli kek kabına döküp önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirelim. Kek fırından çıktıktan 4-5 dk sonra 1 çay bardağı sütü üzerine dökelim.
  Üzeri için :
  2 poşet krem şanti
  1,5 çay bardağı soğuk süt
  1,5 yemek kaşığı tereyağını eritip soğutuyoruz
  2 yemek kaşığı pudra şekeri
  2 su bardağı hindistan cevizi
   
   Yapılışı :
      
      Krem şantileri ve sütle iyice çırpalım soğumuş tereyağı ve pudra şekerini katıp en son hindistan cevizini ekleyip karıştıralım . Kekin üzerine yayalım.

  Çikolata sos için bir kutu kremayı  ısıtalım ( kaynamamalı ) 120 gr bitter çikolatayı içine atıp eriyene kadar karıştıralım, iyice eridikten sonra pastanın üzerine döküp bir gece dolapta bekletip servis edelim. Afiyet olsun.....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder