29 Eylül 2018 Cumartesi






                Patlıcan Oturtma Tarifi


         Malzemeler:

     5 - 6 boy büyük patlıcan
     500 gr kıyma
     1 tane büyük boy kuru soğan
     1 - 2 diş sarımsak
     5 - 6 tane çarliston veya köy biberi
     2 tane büyük domates
     1 çay kaşığı karabiber
     1 çay kaşığı kırmızı biber
     Kızartmak için sıvı yağ

     Yapılışı :
     
       Patlıcanları alaca olacak şekilde soyalım ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim. Diğer taraftan tavaya biraz ( 1 yemek kaşığı ) yağ koyalım kıymayı suyu çekene kadar kavuralım , doğradığımız kuru sağanı ekleyip kavuralım. Biberi, domatesi ,doğranan sarımsakları ,tuzunu ve baharatları ekleyerek  pişirelim. Patlıcanları havlu peçeteyle kurulayıp parmak kalınlığında halka halka kesip kızartalım ve havlu peçete üzerine alıp fazla yağlarından arındalım. Kare borcama altına patlıcanları dizip üzerine kıyma harcını dökelim tekrar patlıcanları dizelim kalan kıymayıda üzerine yayalım. Üzerini halka halka kestiğimiz domateslerle ve yeşil biberle süsleyelim. Bir kaşık domates salçasını bir su bardağı sıcak suyla açarak üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Yanında pilav ve cacıkla servis önerilir . Afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder