8 Eylül 2018 Cumartesi




                            Etli Bamya  Tarifi


             Malzemeler :
  • 500 g bamya 
  • 300 g kuşbaşı et ( isteğe bağlı kuzu veya dana )
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 orta boy domates
  • 1 limon
  • 1 diş sarımsak ( isterseniz )
  • 2 yemek kaşığı sıvı , 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça, tuz

               Yapılışı:
     
        İlk önce bamyaları bıçakla dikkatlice delmeden temizleyelim. Temizlediğimiz bamyaları bir kaba koyup suyla dodurup yarım limonu da sıkıp bırakalım. Diğer taraftan kuşbaşı etlerimizi yıkayıp bir tencereye koyup iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Suyunu çektikten sonra yağı koyup doğradığımız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyelim , üzerine salçayı koyup kavuralım domatesleri ekleyelim . Limonlu suda beklettiğimiz bamyaları yıkayıp tencereye koyalım ,kalan yarım limonumuzuda sıkıp,üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyup , tızunu ekleyip pişmeye bırakalım. Tam kıvamında pişirelim çok pişirip bamyaların dağılmasına sebep olmayalım.
       Ayrıca bamyayı pişirirken mümkün olduğu kadar karıştırmayalım. Çünkü bamya hassas bir sebze olduğu için çabuk dağılır. Afiyet olsun....🍴


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder