Bulgurlu Sıkma Köfte
Yaz sıcaklarında ne pişirelim diye çok düşünürüz. Çünkü sıcaklar iştahımızıda etkiler. Onun için hem hafif hem ferahlatıcı tarifleri tercih ederiz. Bu tarifte hem ekonomik hemde hafif bir yemek. Aynı zamanda doyurucu bir lezzet. İsteğe bağlı olarak üzerine kıyma kavrulup dökülerekte servis edilebilir. Herkes kendi yaratıcılığına göre çeşitlendirebilir🍴🍴Malzemeler :
1 su bardagı pilavlık bulgur
2 ,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı kısırlık ince bulgur
1 yemek kaşığı (tepeleme) un
1 kg yoğurt
1 diş sarımsak
1 ,5 yemek kaşığ tereyağ
1 ,5 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Suyu bir tencereye koyup ocağa alın ve kaynayınca yıkadığınız bulguru içine döküp tuzunu atıp pişmeye bırakın. Suyunu çekmeye başlayınca ince bulguruda ekleyip iyice suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin altını kapattıktan sonra unu ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğoduktan sonra tekrar karıştırın . Misket büyüklüğunde parçalar kopararak elimizin içinde sıkarak oval olacak biçimde bitirene kadar yapın. Köfteleri yaparken bir kaseseye su koyarak ara sıra elinizi nemlendirmelisiniz. Yoksa elinize yapışabilir.Diğer tatafta yoğurdu bir kabın içinde çırpın, sarımsakları dövüp içine katın,biraz tuz atın ve yaptığınız sıkma köftelerinide içine katın. Tereyağı bir tavada kızartın isterseniz bir çay kaşığı pulbiberi ekleyin köfteleri servis ederken üzerine dökün. Afiyet olsun.......
Not: Köftenizi yerken yoğurtlarsanız daha iyi olur. Birde köfteleri yaparken iyice sıkmak lazım dağılmasın diye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder