Gül Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
- 100 g margarin veya tereyağ ( oda sıcaklığında )
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 3,5 - 4 subardağı un
- Üzeri için fındık
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 limon
Yapılışı :
İlkönce şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz bir süre kaynadıkta sonra çeyrek limonu içine sıkıp 20 dk kaynadıktan sonra söndürüp soğumaya bırakıyoruz. ( şerbeti ben kaynamaya başladıktan itibaren 20 dk kaynatıyorum. Ama sizin şerbet süreniz ne kadarsa o kadar kaynatabilirsiniz ) . Diğer tarafta bütün malzemeyi bir kaba alarak yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Yoğururken unu kontrollü eklemekte fayda var kıvamı tutturmak için . Yoğurduğumuz hamuru ikiye bölerek merdaneyle yuvarlak biçimde açıyoruz . Yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açalım. Çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak yuvarlak kesiyoruz ve beş tane yuvarlağı uç kısımlarını birbiri üzerine gelecek şekilde koyup rulo yapıyoruz ve bıçakla tam ortadan kesiyoruz. Kestiğimiz zaman gül şeklini alıyor. Bütün hamuru bu şekilde yaparak bitiriyoruz. Tepsiye dizip ortalarına fındık batırıp önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan 5- 8 dk.sonra tamamen soğumuş olan şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz. Bu tatlı hem göze hem de damak tadınıza hitap ediyor. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder