6 Mayıs 2018 Pazar





                  Kolay Alman Pastası Tarifi




          Pasta sevenler bu tarifi henüz denememişlerse hemen denemelerini öneririm. Çünkü çok hafif ve çok lezzetli. Misafirlerinizde çok sevecekler. Ben bu konuda evdekilerden ve misafirlerimden güzel övgüler aldım. En iyisi yapıp sonucu görmek.


            Malzemeler :
  •  3 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  •  1/2 su bardağı sıvı yağ
  •  2 su bardağı un         
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Üzerine sepmek için pudra şekeri
         Muhallebisi İçin :
  •  3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
      Yapılışı :

     Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırıp mikserle köpürünceye kadar çırpın . Şekeri ekleyip iyice çırpın ve diğer malzemeleri ekleyin kaşıkla karıştırın. Hamur akıcı bir kıvamda olacak. 26 cm lik kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt açıp hamuru dökün ve ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri   pembeleşinceye kadar pişirin. Diğer tarafta muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp iyice karıştırdıktan sonra ocağı yakıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğurken ara ara karıştırmayı unutmayın yoksa üzeri kaymaklanır. Pastanızı tırtıklı ve uzun bir bıçakla ( iplede bu işlemi yapabilirsiniz ) ortadan ikiye kesin . Üst tabanı kenara koyun muhallebiyi güzelce tabana yayın ve diğer parçayı üzerine kapatıp pudra şekeri serpip dolapta 2-3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder