14 Nisan 2018 Cumartesi





                      Cevizli Revani Tatlısı

         Malzemeler :
  •  1/2  su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı irmik     
  • 1 su bardağı ceviz    
       Şerbeti İçin :
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 - 4 su bardağı su 
  • 1/2  limon
      Yapılışı :
      
        Oda sıcaklığındaki yumurtaları bir kaba kırıp şekeri ekleyip önce mikserle önce düşük devirde sonra yüksek devirde köpürünceye kadar çırpın. Diğer mazemeleride ekleyip çırparak hafif yağladığınız büyük boy dikdörtgen borcama dökerek ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbeti kaynatıp ( ben 20 dk. kadar kaynatıyorum ) hafif sıcaklığı geçince soğuyan ve dilimlediğiniz revaninin üzerine dökün. Üzerini antep fıstığı, hindistan cevizi vb. ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz,yiyenlerden olumlu yorumlar aldım. Afiyet olsun
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder