6 Mayıs 2018 Pazar




                    Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi


               Tatlı severlerin hem hafif hemde lezzetli olsun dedikleri aynı zamanda sunumuyla da gözlere hitap eden bir tatlı . Çileğin bol olduğu bu günlerde bu tatlıyı tercih etmenizi tavsiye edebilirim.

           Malzemeler :
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya ( isteğe bağlı )
  • 300 g çilek
         Jöle İçin :
  •  1 yemek  kaşığı nişasta      
  • 1 su bardağı çilek suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
        Yaoılışı : 
     Bütün malzemeyi bir kaba alıp iyice karıştırın , sonra ocağın üzerine alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce yağı ve vanilyayı ekleyip bir iki kaynayınca altını kapatın ve tart kalıbının içini ıslatıp tatlınızı dökün. Tatlı iyice soğuduktan sonra yıkayıp ayıkladığınız çilekleri ince bir şekilde yuvarlak yuvarlak kesin. Bir süre buzdolabında beklettiğiniz tatlınızı bir servis tabağına alınız ve çilekleri düzgün olarak üzerine dizin. Jöleyi hazırlamak için malzemeleri bir kaba alıp karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra çileklerin üzerine döküp buzdolabında 1-2 saat bekletip servis eddin. Afiyet olsun......

   Not : Jöle için çilek suyunu ben evde kaynattığımdan kullandım. Hazırda tercih edebilirsiniz.
     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder