5 Nisan 2018 Perşembe




                     Patatesli Kıymalı Tepsi Kebabı

       
                Malzemeler:
  • 500 g dana kıyma ( köftelik ) 
  •  1 tane kuru soğan
  •  1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı yeni bahar
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber                            
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 tane büyük patates
  •  1 yemek kaşığı domates salçası        
  • 2-3 tane yeşil bibe ( üzeri için )
  •    5-6 tane çeri domates veya normal domate ( üzeri için )
  •   2 yemek kaşığı sıvı yağ
                 Yapılışl :
     
                  Kıyma bir kaba alınıp bütün malzemeler katılarak iyice yoğrulacak. Patatesler soyulup yuvarlak yuvarlak dilimlenip orta boy bir tepsiye dizilecek. Hazırlanan kıyma patateslerin üzerine konulup elimizle iyice bastırılarak yayılacak ve tekrar üzerine yuvarlak dilimlenmiş patatesler dizilecek. Biber ve domateslerle süslenecek. Bir buçuk su bardağı suyla açılan salça üzerine dökülecek ve fırında pişirilecek. Fırından çıkartıp sıcak sıcak servis ediniz. Yanında pilavla da sunulabilir. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.....                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder