13 Kasım 2017 Pazartesi






                             Dereotlu Tepsi Poğaçası




              Malzemeler:
  • 150 gr yumuşak margarin 
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  •  1 tatlı kaşığı tuz    
  •  1 tatlı kaşığı şeker             
  • 2 paket kabartma tozu    
  • 1 çay bardağı yoğurt    
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  •  4 su bardağı un                                                  
               Üzeri İçin: çöreotu
             
            Yapılışı:
             
              Önce yumurta ve yoğurdu koyup karıştırıyoruz. Sonra diğer malzemeleride ekleyip yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz ve hafif yağladığımız kare borcama güzelce yayıyoruz. Üzerine ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüp, üzerinede çöreotu serpip önceden 180 derecede ısıtılmlş fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.....
               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder