5 Mart 2018 Pazartesi





                                   Havuçlu Cevizli Kek



                     Malzemeler :

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağından biraz fazla un   
     Hazırlanışı :

        İlk önce oda sıcaklığındaki yumurtaları  derin bir kabın içerisine kırıp şekeri ekleyip köpürene kadar çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Akıcı bir karışım elde ediniz ve kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin. Bir saatte yakın bir zamanda pişiyor. Ancak fırından fırına farklılık gösterebilir . Onun için bıçağın ucunu içine batırarak kontrol edebilirsiniz. Bıçağa hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir. Afiyet olsun.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder