15 Mart 2017 Çarşamba






        Etli  Kapuska Tarifi


                 Malzemeler:

  • Küçük boy bir lahana
  • 250 - 300 gr kuşbaşı et
  • 1 kuru soğan
  • Yarım çay bardağı bulgur ( isteğe bağlı ) 
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber      
            Yapılışı:

    Etleri yıkayıp tencereye koyuyoruz , suyunu çekince iki üç kaşık sıvı yağ koyup doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz salçayı ekleyip kavuruyoruz. Doğradığımız lahanaları koyup tuzunu baharatlarını ekliyoruz , eğer bulgur kaymak istiyorsak koyuyoruz ( ben koyuyorum çokta lezzetli oluyor ) suyunu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder