Etli Kapuska Tarifi
Malzemeler:
- Küçük boy bir lahana
- 250 - 300 gr kuşbaşı et
- 1 kuru soğan
- Yarım çay bardağı bulgur ( isteğe bağlı )
- 1 kaşık domates salçası
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
Etleri yıkayıp tencereye koyuyoruz , suyunu çekince iki üç kaşık sıvı yağ koyup doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz salçayı ekleyip kavuruyoruz. Doğradığımız lahanaları koyup tuzunu baharatlarını ekliyoruz , eğer bulgur kaymak istiyorsak koyuyoruz ( ben koyuyorum çokta lezzetli oluyor ) suyunu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder