Elmalı Tart
Malzeme:
- 125 gr yumuşak margarin ( tereyağda olur )
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- Kabartma tozu
- 3 su bardağı un ( bunu hamurun durumuna göre ayarlayabilirsiniz )
İç Malzeme İçin :
- 3 büyük boy elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Elmaları soyup rendeliyoruz şekeri ve tarçını ekleyip 15 - 20 dk pişiriyoruz. Cevizide içine katıp soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta bir kaba yumurtayı , şekeri koyup karıştırıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan bir elma büyüklüğünde ayırıyoruz. Eğer üzerine rendeleyeceksek buzluğa koyuyoruz. Geri kalan hamuru tart kalıbına yayıp soğuyan harcı üzerine döküp düzlüyoruz. Ayırdığımız hamuru ince şeritler halinde yapıp tartın üzerine kafes şeklinde kapatıyoruz ben böyle yaptım. ( isteğe göre rendeleyebilirsinizde ) 180 derece ısotılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Tartımız ılıklaşınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Kıyır kıyır bir tart oluyor denerseniz bunu göreceksiniz. Afiyet olsun.....❤️❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder