27 Ocak 2017 Cuma






                      Karışık  Hoşaf  Tarifi

    

   Malzemeler :

  • 1 su bardağı doğranmış kuru kaysı    
  • 1 su bardağı kuru çekirdeksiz üzüm
  • 1 orta boy elma
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1-2 karanfil ( isteğe bağlı ).               
          Yapılışı:
      
        Büyükçe bir tencereye su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Önce üzümleri ayıklayıp suya koyuyoruz bir süre bekledikten sonra sıcak suyla sıkıyoruz. Kayısıları da küçük küçük doğrayıp biraz ılık suda beklettikten sonra iyice yıkıyoruz. Kaynayan suya önce üzümleri koyup dört beş dakika kaynadıktan sonra kayısıları ekliyoruz, sonra elmayı soyup küp küp doğrayıp katıyoruz.( elma kurusu varsa kurusunu yoksa benim gibi taze elma katabilirsiniz.) şekeri de ekleyip meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Kıvamını kendinize göre ayarlayınız. Afiyet olsun......


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder