20 Ocak 2017 Cuma




        Mantar  Çorbası Tarifi

       Kişi : 8 kişilik.                              

                    Malzemeler:

  • 500 gram mantar
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 bardak süt
  • 5 bardak su
  • 1 çay kaşığı karabiber ,tuz           

                Yapılışı :

        Mantarları temizleyip küçük küçük doğruyoruz ve suyunu çekene kadar soteliyoruz. Diğer taraftan tencereye yağımızı koyup eritiyoruz, unu ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve yavaş yavaş suyu ekleyerek çırpıcıyla karıştırıyoruz. Topaklanmamasına dikkat ediyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Sotelediğimiz mantarlarıda içine döküyoeuz. Karabiberi , tuzu ekleyip 10 - 15 dk. Pişiriyoruz. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun....

    Not :   İsteyen süt yerine krema kullanabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder