Etli Kara Lahana Sarması
Karalahana karadeniz yöresine ait bir sebzedir ve o yörde çeçitli yemekleri yapılmaktadır. Aynı zamanda çok faydalı bir besindir. Çoğu kişi karalahanayı hiç yememiştir. Ancak deneyince şimdiye kadar neden yemediğine pişman olabilir. Karalahana sarması beyaz lahanaya göre daha kolay ve zahmetsizdir. Yaprakları düz olduğu için daha kolay sarılmakta. Yanına yoğurt koyarak yemenizi tavsiye eder ve yorumlarınızı beklerim.
Malzemeler :
- 2 bağ karalahana
- 300 gr kıyma
- 1 su bardağı ( tam dolu olmayacak )pirinç
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 kaşık domates,yarım kaşık biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı yeni bahar
- Tuz, bir iki çorba kaşığı su( içi yumuşak olsun diye )
Yapılışı: Önce karalahanaları saplarını ayırıp yıkıyoruz. Kaynayan suda haşlıyoruz. Haşlarken çok tutmuyoruz. Bir iki dakika yeterli. Bütün malzemeleri katarak iç harcı hazırlıyoruz. Lahanaların ortasında bulunan sert kısmı çıkarıp harçtan koyarak sarıyoruz. Yayvan bir tencereye üç yemek kaşığı sıvıyağ koyup bir yemek kaşığı salçayı kavuruyoruz sarmalarımızı dizip üzerine çıkacak kadar su koyup pişiriyoruz. Yaklaşık 30 dak. Pişiyor. Tabi ki pişmesini kontrol ederek söndürmeliyiz. Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder