19 Aralık 2016 Pazartesi

               

                           Kıymalı Karnabahar Tarifi



           Malzemeler:

  • Orta boy bir karnabahar
  • 250-300 g kıyma
  • Bir orta boy kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber , kırmızı biber ( bir çay kaşığı kadar )
  • Tuz , salça  
Yapılışı :
           Karnabaharı biraz haşlayıp kokusunun çıkmasını sağlıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp soteliyoruz,kıymayı koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Salçasını ekleyip maydanozu koyuyoruz. Haşladığımız karnabaharı kıymanın üzerine dizip suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Karnabahar çabuk pişen bir sebze olduğu için çok uzun süre ocakta tutmayıp yumuşayınca altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.......
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder