29 Ekim 2016 Cumartesi



                               Kornişon Turşu Tarifi


             Turşu kültürümüzün vazgeçilmezlerinden biri , kış hazırlıklarının olmazsa olmazlarındandır. Kışın kuru fasülyenin can dostu , salataların sultanı daha bir çok şeyin yanında sevilerek yenilen bir lezzet. Tabii ki uğraşmadan hazırda alabiliriz. Ancak evde kurulan turşunun tadı bir başka. Bir kez olsun yapmanızı öneririm.

             Malzemeler:

  • 2 kg küçük ve sert  kornişon salatalık
  • 3 kaşık kaya tuzu
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 5 yemek kaşığı sirke
  • 1 avuç kadar nohut
  • 1,5 - 2 litre su
  • Bir tutam maydanoz

          Yapılışı:

    Salatalıkları yıkayıp kavanoza koyuyoruz. Sarımsak,limon dilimleri ve nohutları aralara serpiştiriyoruz. Kaynatıp soğuttuğumuz suyun içerisine tuzu, sirkeyi ekleyip üzerine çıkana kadar dolduruyoruz. Üstüne maydanoz ve limon dilimlerini koyarak ağzını sıkıca kapatıyoruz.Afiyet olsun....
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder