27 Ağustos 2016 Cumartesi





                             Sütlü  Un Helvası


     
           Tam kıvamında ve tam ölçülü sütlü un helvasını sizlerle paylaşmak istedim. Ben un helvasını tutturamıyorum diyenler bu tarifle artık sevenlerine ve misafirlerine tam kıvamında helva yapabilirler.



           Malzemeler:
  • 125 g margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı iri taneli ceviz       
           Yapılışı :

     Önce derince bir kasenin içerisine sütü ve şekeri koyup eriyinceye kadar kerıştırıyoruz. Diğer taraftan tavaya yağı koyup eritiyoruz , üzerine unu ekleyip pempeleşinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz ( zaten burnunuza koku gelmeye başlayacak , kavurma kıvamı çok önemli buna dikkat ediyoruz ) kıvamına geldiğinden eminsek tavayı ateşten kenara alarak şerbeti karıştırarak döküyoruz ve ateşin üzerine koyup şerbeti iyice çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Cevizi de ekleyip sıcak sıcak servis ediyoruz. Ben kaşıkla şekil vererek servis ettim. Sizler istediğiniz şekli vererek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun......




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder