1 Nisan 2016 Cuma





                                    Tarak Tatlısı


               Malzemeler:

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak )
  • 1 vanilya
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 kabartma tozu     
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Aldığı kadar un
  • Şekil vermede kullanılacak bir tarak ( yeni ve yalnız bu tatlı için kullanılmak üzere saklanmalı 
        
             Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1/4 limon      
            Yapılışı:

       İlk önce şerbeti kaynatıyoruz. Diğer tarafta bütün malzemeyi katarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp bu tatlıyı yapmak için alınan tarağın üzerine koyup açıyoruz , içine cevizden bir tatlı kaşığı koyup kapatıyoruz . Şekil vererek taraktan alıp iki ucunu birleştirip ortasına ceviz koyup tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra soğuk şerbeti döküp , şerbeti çektikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder