Tarak Tatlısı
Malzemeler:
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak )
- 1 vanilya
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Aldığı kadar un
- Şekil vermede kullanılacak bir tarak ( yeni ve yalnız bu tatlı için kullanılmak üzere saklanmalı

Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 limon
Yapılışı:
İlk önce şerbeti kaynatıyoruz. Diğer tarafta bütün malzemeyi katarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp bu tatlıyı yapmak için alınan tarağın üzerine koyup açıyoruz , içine cevizden bir tatlı kaşığı koyup kapatıyoruz . Şekil vererek taraktan alıp iki ucunu birleştirip ortasına ceviz koyup tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra soğuk şerbeti döküp , şerbeti çektikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder