Domates Çorbası
Domatesin bol olduğu yaz mevsiminde yaptığımız gibi kışın soğuk günlerinde içimizi ısıtacak, mis kokusuyla domates çorbasını rahatlıkla yapabiliriz. Yazın taze domateslerin çekirdeklerini çıkartıp rendeledikten sonra ister dondurucuda isterseniz cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı rendelenmiş domates ( çekirdekleri çıkarılmış )
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım kaşık domates salçası
- Kaşar rendesi ( 1 çay bardağı )
Yapılışı:
Yağımızı eritip unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Salçayı koyup ılık suyla yavaş yavaş inceltiyoruz ,domatesi koyup kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. 10-15 dk. Kaynadıktan sonra altını kapatıp sıcak sıcak üzerine kaşar dökerek servis yapıyoruz. ( eğer çorbanızın topaklı olduğunu düşünürseniz blenderden geçirebilirsiniz.) Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder