22 Mart 2016 Salı





                               Zeytinyağlı Enginar



                  Malzemeler:

  • 4 tane enginar
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  •  1 küçük boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 2-3 kaşık domates püresi
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1 limon
  • 1 çay kaşığı toz şeker

           Yapılışı:

       Enginarları limonlu suyun içine koyup yarım saat kadar bekletiyoruz. Diğer taraftan bir tavaya bir iki kaşık zeytinyağı koyup domates püresini ilave ediyoruz. Küp küp doğradığımız havucu, patatesi ve bezelyeyi soteliyoruz.  Bir çay kaşığı toz şeker , iki çay kaşığı tuz ilave edip ocaktan alıyoruz. Diğer tarafta enginarları biraz pişiriyoruz. Enginar çanaklarının içini hazırladığımız garnitürle doldurup üzerlerine  iki kaşık zeytinyağı gezdirip ,yarım limon suyunu sıkıp enginarlar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder