TAS KEBABI
Malzemeler:
- 1 kg dana kuşbaşı
- 2 orta boy patates
- 1 kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yağ, tuz
Yapılışı:
Eti yıkayıp tencereye koyuyoruz suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp üzerine ekliyoruz, sarımsaklarıda ekleyip soteliyoruz salçayı koyup kavuruyoruz suyunu ekleyip tencerenin ağzını kapatıp etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekliyoruz , tuzunu ekleyip patatesler pişene kadar pişiriyoruz.
Üzerine biraz kekik serpebilirsiniz( isteğe bağlı). Afiyet olsun......
Not: patatesleri kızartarak tas kebabına ekleyebilirsiniz. Ben kızartmadan çiğ olarak ekliyorum. Tercih meselesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder