24 Ekim 2015 Cumartesi

           


                              Kıymalı  Muska  Böreği

          Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1  - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 - 4 tane yufka
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam maydanoz
     İçine Sürmek İçin:
  •    1 su bardağı süt
  •    1/2 su bardağı sıvı yağı


      Yapılışı:
      
      Öncelikle tavaya yağı koyuyoruz , kıymayı  koyuyoruz. Kıyma suyunu çekene kadar karıştırarak  pişiriyoruz. Yemeklik olarak doğradığımız soğanı ekliyoruz, biberleri ekliyoruz . Biraz piştikten sonra salçayı koyup karıştırıyoruz , maydanozu , tuzu karabiberide ekleyerek iç harcımızı hazırlıyoruz.
       Yufkamızı masaya açıp süt ve yağ karışımımızla yağlıyoruz. Yufkamızı dört parmak kalınlığında şeritler  halinde kesip iç harcımızdan bir kaşık dolusu harcı yufkanın baş kısmına kayup üçgen şeklinde muska biçimi vererek katlıyoruz. Yufkalar bitene kadar aynı şekilde yapıp tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder