5 Eylül 2015 Cumartesi




                             Patates Kroket


                Malzemeler: 
      
  • 4 tane orta boy patates
  • 2 kaşık nişasta
  •  1 yumurta  sarısı
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı galete unu
  • Kızartmak için sıvı yağ  
  • Tuz
            Yapılışı :
     
     Patatesleri yıkayıp kabukları ile haşlıyoruz . Haşlanan patatesleri soğuduktan sonra soyup çatalla eziyoruz veya rendeliyoruz. Patatesin üzerine nişastayı , yumurtayı ,karabiberi tuzu ekleyip hamur gibi karıştırıyoruz  parçalar alıp içli köfte yapar gibi içini oyup kaşar koyup kapatıyoruz  . Yaparken elimize yapışıyorsa elimizi unlayabiliriz . Galeta ununa bulayıp kızartıyoruz  , Kızartırken ben yumurtaya bulamadım  ( kızım yumurta sevmediği için ) Ama siz önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp öyle kızartabilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder