2 Eylül 2015 Çarşamba



                    Başamel Soslu  Tavuklu Mantar       


          Malzemeler:
 

  • 1 paket mantar
  • 1 tavuk göğsü ( göğüs sevmiyorsak butta koyabiliriz )
  • 1 domates
  • 2 - 3 sivribiber
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Tuz , karabiber
        Başamel Sos İçin:
   

  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağ  

          Yapılışı:
    Mantarları yıkayıp büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölüyoruz ve tavada suyunu çekene kadar soteliyoruz.diğer tarafta tavuğu yıkayıp tencereye koyuyoruz, suyunu çekince biberi ,domatesi ekleyip soteliyoruz. Mantarlarıda içine koyup , hazırladığımız başamel sosla karıştırıp kare borcama döküyoruz biraz karabiber serpip 200 derece fırında  pişiriyoruz. Üzeri pemb
eleşince kaşar rendemizi üzerine serpip eriyinceye kadar fırında tutuyoruz. Çok soğumadan ılık olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...


      Başamel sos için yağı tencereye koyuyoruz, eriyince unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sütümüzü yavaş yavaş unun üzerine döküp topaklanmaması için çırpıcıyla hızla karıştırıyoruz. Bir iki dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Başamel sos katı değil akıcı olmalı.

     Not:  Başamel sosunuzun pütürlü olduğunu düşünürseniz mikser kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder