2 Eylül 2015 Çarşamba



 

  Özellikle hafta sonları kahvaltısında bir değişiklik ararız , bu tarifte böyle zamanlarda yapılabilecek pratik , hafif , lezzetli ,doyurucu  bir tat , bizim ailede sevilerek yeniliyor. Umarım sizlerde beğenirsiniz.


                         Yumurtalı Patates Kavurması


          Malzemeler :
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan     

         Yapılışı :

      Patatesleri yıkayıp haşlanması için tencereye koyup haşlıyoruz. Haşlanan patatesler soğuduktan sonra soyup bir çatal yardımı ile eziyoruz. Bir tavaya tereyağımızı koyup eriyince yumurtamızı kırıyoruz , patatesi ekleyip karıştırıyoruz. Tuzu ve baharatları ekleyip beş dakika kavurup sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder