28 Ağustos 2015 Cuma


 

                         Yoğurtlu Yarma Çorbası

          Bu çorba Gümüşhane yöresine ait ,özellikle yaz aylarının vazgeçilmezidir. Sıcak günlerde soğuk olarak içilen , aynı zamanda doyurucu da olan güzel bir lezzettir.

          Malzemeler:
   
  •  1 su bardağı yarma ( buğday )
  • 1 küçük çay bardağı nohut
  • 1 küçük çay bardağı kuru fasulye 
  • 1 küçük çay bardağı mısır yarması ( yoksa konulmasada olabilir )
  • 1 - 1,5  kg yoğurt
  • Bir tutam taze nane ( kuruda olabilir )
  • Tuz   
         Yapılışı: 
      Bütün malzemeyi akşamdan ıslatıyoruz. Düdüklü tencereye suyu koyup , bakliyatları iyice yıkayıp tencereye koyup ağzını kapatıp ocağa koyuyoruz.  1 saat pişiriyoruz Soğuduktan sonra kapağı açıp ince doğradığımız naneleri içine katıp karıştırıyoruz. Diğer tarafta yoğurdumuzu suyla iyice çırpıp , soğumuş olan çorbamızın içine döküp karıştırıyoruz. Buzdolabına koyuyoruz. ( çorbanın soğukluğu isteğe bağlı ) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder