Yoğurtlu Yarma Çorbası
Bu çorba Gümüşhane yöresine ait ,özellikle yaz aylarının vazgeçilmezidir. Sıcak günlerde soğuk olarak içilen , aynı zamanda doyurucu da olan güzel bir lezzettir.
Malzemeler:
- 1 su bardağı yarma ( buğday )
- 1 küçük çay bardağı nohut
- 1 küçük çay bardağı kuru fasulye
- 1 küçük çay bardağı mısır yarması ( yoksa konulmasada olabilir )
- 1 - 1,5 kg yoğurt
- Bir tutam taze nane ( kuruda olabilir )
- Tuz
Yapılışı:
Bütün malzemeyi akşamdan ıslatıyoruz. Düdüklü tencereye suyu koyup , bakliyatları iyice yıkayıp tencereye koyup ağzını kapatıp ocağa koyuyoruz. 1 saat pişiriyoruz Soğuduktan sonra kapağı açıp ince doğradığımız naneleri içine katıp karıştırıyoruz. Diğer tarafta yoğurdumuzu suyla iyice çırpıp , soğumuş olan çorbamızın içine döküp karıştırıyoruz. Buzdolabına koyuyoruz. ( çorbanın soğukluğu isteğe bağlı ) Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder