Yoğurt Tatlısı
Malzemeler
- 3 fincan un
- 3 fincan şeker
- 3 tane yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 limon suyu
Yapılışı:
İlk önce şerbetimizi kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.( şerbetimizi kaynamaya başladıktan sonra ortalama 20 dk kaynatıyoruz.)
Bir kabın içerisine yumurtaları kırıyoruz , şekeri koyup iyice çırpıyoruz. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz. Orta boy kare borcama döküyoruz ve 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Çıkardıktan bir kaç dakika sonra soğumuş olan şerbeti üzerine döküyoruz , şerbetini çektikten sonra servis yapıyoruz. Servis yaparken üzerini ceviz , fıstık,hindistan cevizi veya kaymak koyarak servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder