3 Ağustos 2015 Pazartesi





                  

                          Yoğurt   Tatlısı


           Malzemeler
  • 3 fincan un 
  • 3 fincan şeker
  • 3 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
         Şerbeti  İçin:
  
  • 2 su bardağı  şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu      
          Yapılışı:
      İlk önce şerbetimizi kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.( şerbetimizi kaynamaya başladıktan sonra ortalama 20 dk kaynatıyoruz.)
        Bir kabın içerisine yumurtaları kırıyoruz , şekeri koyup iyice çırpıyoruz. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz. Orta boy kare borcama döküyoruz ve 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.  Çıkardıktan bir kaç dakika sonra soğumuş olan şerbeti üzerine döküyoruz , şerbetini çektikten sonra servis yapıyoruz. Servis yaparken üzerini ceviz , fıstık,hindistan cevizi  veya kaymak koyarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder