Karnı Yarık
Yaz aylarının sevilen bir tarifi. Yanında da soğuk ve naneli bir cacıkla kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet. Ancak patlıcan alırken dikkatli seçmeliyiz , çekirdeksiz olmalı. Bunun içinde patlıcanın yumuşak olmasına ve kemer patlıcanı olmasına özen göstermeliyiz.
Malzemeler:
- 8 tane orta boy patlıcan
- 500 gr kıyma
- 1 büyük boy soğan
- 1 tane büyük domates
- 3 - 4 tane biber
- 1 çorba kaşığı salça
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı olarak soyup bir saat tuzlu suda bekletiyoruz. Diğer tarafta bir tavaya çok az yağ koyarak kıymamızı içine koyuyoruz . Kıyma suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip ölünceye kadar pişiriyoruz . Sırayla biberi , domatesi koyup pişirmeye devam ediyoruz. Salçayı ,tuzu, karabiberi ve maydanozuda ekleyip suyunu tamamen çekince kapatıyoruz.
Patlıcanları sudan çıkarıp havlu peçeyeyle iyice kurutup , kızartma tenceresinde kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz. Yağını kağıt havluyla iyice aldıktan sonra ota boy bir tepsiye alıp içlerini açarak kıymalı harcımızla dodıruyorız. Üzerlerine birer dilim domates ve birer dilim biber koyuyoruz. Suyunu ekleyerek 200 derece de üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder