10 Ağustos 2015 Pazartesi




                           Çaylı  Kek



          Malzemeler: 
  •  3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı demli çay
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un
         Yapılışı:

  •  Bir kabın içerisinde şeker ve yumurtayı beş dakika çırpıyoruz. Üzerine soğumuş çayı , sıvı yağı , limon kabuğu rendesini ,fındığı , unu , kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz. Kek kalıbının içini yağlayıp  karışımı döküp , önceden ısıtılmış 170 derece fırında  45 - 50 dk pişiriyoruz. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder