14 Ağustos 2015 Cuma



                                            Vişne Reçeli



            Malzemeler:
  
  • 3 kg vişne
  • 3 kg toz şeker
  • 1/2 limon     
         Yapılışı:

       Vişneleri güzelce yıkayıp süzgece alıyoruz . Vişnelerin çekirdeklerini ayıklıyoruz. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmak için basit bir alet satılıyor onu kullanabilirsiniz. Ayrıca kürdan veya çengel iğnenin arka kısmını kullanabiliriz. Çekirdekleri ayıklama işlemi bitince derin bir tencereye koyup üzerine şekeri döküp bir gece bekletiyoruz. Ocağa koyup kaynatıyoruz . Yaklaşık olarak bir saat yeterli oluyor. Altını kapatmadan 5 dk önce limonu da sıkıyoruz. Ya hemen sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz veya iyice soğuduktan sonra kavanozlara dolduruyoruz. Ben iyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurdum. Tercih sizin. Afiyet Olsun ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder