10 Ağustos 2015 Pazartesi

     

                                        Krep  Tarifi



             Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme )
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Un ( aldığı kadar )
           Yapılışı:

     Yumurtaları kırıyoruz , sütü , tuzu , sıvı yağı koyuyoruz. Unu koyup üzerine kabartma tozunu ekleyip topak kalmayacak şekilde iyice çırpıyoruz. Hamur akıcı ve pürüzsüz olmalı. Kıvamının koyu olduğunu düşünürseniz açabilirsiniz. Ben unu ölçmeden göz kararı koydum . Ancak siz ölçüyle koyabilirsiniz  (tahminen 2 su bardağı ) . Krep tavamızı ocağa koyuyoruz , ısınınca krep hamurumuzdan kepçeyle alıp döküyoruz , ince olmasına özen gösteriyoruz. Üstünü ve altını pişirip servis tabağına alıyoruz. Reçel çeşitleriyle veya peynirle sunuyoruz. Afiyet olsun...


      Krepin benim için ayrı bir özelliği var. Melek annem bana geldiğinde ona kaldığı süre içinde mutlaka yapmaya çalışırdım. Çünkü çok severdi. Şimdi ne zaman krep yapsam içim burkuluyor . Sevdiklerimize daima sevgimizi en iyi şekilde sunmaya itina gösterelim.        

                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder