Arnavut ciğeri
Malzemeler:
- 500 gr dana ciğeri
- 2- 3 kaşık un
- Kızartmak için sıvı yağ
- Kırmızı pul biber
- 1 kırmızı kuru soğan
- 2 patates
Yapılışı:
Ciğerleri yıkayıp sularını süzmesi için süzgece koyuyoruz. Suyu kuruduktan sonra derince bir kabın içerisinde unluyoruz , tuzunu , biberini ekleyip , kızgın yağın içerisine atarak güzelce kızartıp çıkarıyoruz. Diğer taraftan patatesleri soyup küp küp kesip kızartıyoruz. Soğanı söğüş olarak kesiyoruz üzerine biraz maydanoz kıyıyoruz, pul biber serpiyoruz. Ciğeri , patatesi ve soğanı servis tabağına alarak sunum yapıyoruz.
Not: Ciğerin üzerindeki zarı soymanızı öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder