10 Ağustos 2015 Pazartesi




                         Arnavut ciğeri


             Malzemeler: 
  • 500 gr dana ciğeri
  • 2- 3 kaşık un
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • 1 kırmızı kuru soğan
  • 2 patates
       Yapılışı:

      Ciğerleri yıkayıp sularını süzmesi için süzgece koyuyoruz. Suyu kuruduktan sonra derince bir kabın içerisinde unluyoruz , tuzunu , biberini ekleyip , kızgın yağın içerisine atarak güzelce kızartıp çıkarıyoruz. Diğer taraftan patatesleri soyup küp küp kesip kızartıyoruz. Soğanı söğüş olarak kesiyoruz üzerine biraz maydanoz kıyıyoruz, pul biber serpiyoruz. Ciğeri , patatesi ve soğanı servis tabağına alarak sunum yapıyoruz.

  Not:  Ciğerin üzerindeki zarı soymanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder