20 Ağustos 2015 Perşembe




                          Bayatlamayan Kıymalı Poğaça

        Malzemeler:

    Hamur için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • Yarım paket yaş maya
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un   
  • 1 yumurta ( sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak )
  • 1 çorba kaşığı mavi haşhaş ( poğaçaların üzerine serpilecek) 
      İçi  için:
    
  •   500 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 3 - 4 sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz , karabiber
      Yapılışı:

      Derince bir kabın içerisinde mayayı çok az bir suyla açıyoruz. Diğer bütün malzemeyi koyup hamurumuzu güzelce yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. 
     Hamurumuz mayalanırken bir tavaya bir kaç kaşık yağ koyup üzerine kıymayı koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Yemeklik olarak doğradığımız soğanı ekliyoruz,soğanlar ölünce biberi , domatesi ,bir tatlı kaşığı salçayı ekliyoruz. Maydanozu , tuzu ve karabiberi ekleyip suyunu tamamen çektiğinde altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

       Hamurumuz mayalandığı zaman cevizden daha büyük bezeler kopararak avcumuzda önce yuvarlatıp, sonra avuç içimizle bastırarak içini çukurlaştırıp iç harcımızdan bir kaşık koyup kapatıyoruz. Fırın tepsimize dizip yumurta sarısı sürüp, üzerine haşhaş serpip 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder