17 Haziran 2015 Çarşamba


   Etli Yaz Türlüsü :

  300 gr kuzu  eti
  2 tane patlıcan
  2 tane kabak
  2 orta boy patates
  Yarım kilo kadar taze fasulye
  1 çorba kaşığı domates salçası
  1 kuru soğan
  1 domates

Yapılışı:

Fasulyeleri ayıklıyoruz. Patlıcanları alaca olarak soyuyoruz.kabakları , patatesleri soyuyoruz. Diğer taraftan etleri tencereye koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Yemeklik doğranmış soğaları ekleyip soğanlar pempeleşince salçayı ekliyoruz. Yıkanıp hazırlanan fasülyeleri ekleyip soteliyoruz. Üzerine iki su bardağı kadar sıcak su koyarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Patlıcanları doğrayıp teflon tavaya çok az sıvı yağ koyarak soteliyoruz. Yumuşayan fasülyelerin üzerine sırayla patatesi, kabağı , patlıcanı  ve en üste dilimlenmiş domates dilimlerini diziyoruz , tuzunu ekleyip  pişirmeye bırakıyoruz.  Yemeğin suyunu kendimize göre ayarlıyoruz. Sulu olmayacak.
   
    Not:  Kuzu eti sevmeyenler dana kullanabilir. Ancak sebzeler çabuk piştiği için eti düdüklüde pişirmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder