17 Haziran 2015 Çarşamba

  

      Profiterol  Tarifi

  Hamur İçin:

1 su bardağı un
1 su bardağı su
4 yumurta
100 gr margarin

Krama  İçin:

1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 / 2 su bardağı şeker
2 , 5 su bardağı süt 
1 tane yumurta

Üzeri için:

Çikolata sosu

Yapılışı:

Derince bir tencereye bir bardak suyu koyuyoruz.Su kaynamaya başlayınca margarini koyuyoruz unu da ekleyip koyulaşıncaya kadar hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Ocaktan alıp biraz soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıp çırpıcı ile en az 10 dk çırparak hamurun kıvam almasını sağlıyoruz. Hamurdan tatlı kaşığı ile ceviz büyüklüğünde parçalar  alarak yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Piştikten sonra soğuyuncaya kadar fırından çıkarmıyoruz.
     Krema malzemelerini bir tencereye koyarak kaynayıp kıvamını alana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz.Ancak ara sıra karıştırıyoruz.İyice soğuktan sonra profiterolleri bıçak yardımıyla yandan açıp içlerine tatlı kaşığı ile kremayı dolduruyoruz.İsterseniz krema torbasına doldurarak uygulayabilirsiniz.
      Servis ederken çikolata sosunu üzerine döküyoruz. Sos  soğuk olmalı. ( Ben hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip uyguluyorum.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder