19 Haziran 2015 Cuma


  Ramazan ayında yemekten sonra soğuk soğuk içimizi ferahlatacak bir şerbet tarifi sunmanın tam zamanı olduğunu düşünürek sizlere Reyhan Şerbetinin tarifini vermek istedim. Umarım beğenirsiniz.

    Reyhan Şerbeti :

 Malzemeler:

 1 demet kırmızı reyhan
 1 tatlı kaşığı limon tuzu
 1 bardak toz şeker
 2 lt su

 Yapılışı :

   Reyhanları ayıklayıp yıkıyoruz. Derince bir kaba  reyhanları koyup  üzerine kaynar suyu döküyoruz. Şekeri , limon tuzunu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Soğuyuncaya kadar dinlendirip bir sürahiye doldurup buzdolabına koyuyoruz. Soğuk soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder