19 Haziran 2015 Cuma

                 Yeşil Mercimekli Kesmeaşı Çorbası

     Malzemeler:

Yarım su bardağı yeşil mercimek
1,5 subardağı  kesmeaşı ( elde ince ince kesilmiş ve kurutulmuş olacak )
Tuz
Kuru reyhan ( 1 tatlı kaşığı ) , kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı domates salçası

Yapılışı :

   Mercimekleri yıkıyoruz tencerede kaynayan suyun içine atıyoruz. Mercimekler iyice pişince bir tavaya 1 kaşık tere yağ 2 kaşık sıvı yağ koyup eritiyoruz. Bir çorba kaşığı salçayı koyup karıştırıyoruz üzerine biraz su koyarak kıvamını ayarlıyoruz. Reyhanı ,pulbiberi de ekleyip kaynayan mercimeğin içine boşaltıyoruz. Kesme aşıda ekleyip karıştırarak kıvamını kontrol ediyoruz. 4-5 dak kaynadıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Tabiki tuz atmayı unutmuyoruz. Çorbanın kıvamını kontrol edip koyu ise biraz sıcak su ilave edilebilir.

 Not: Artık evde yapılan makarna ve kesmeaşları için makineler var. Öemli olan hamurunu kıvamında yoğurmak ve açmak. Ondan sonrası çok kolay. Açılan yufkaları 4-5 cm genişliğinde dilimleyip makinede kesip  , oda sıcaklığında kurumaya bırakıyoruz. Kuruduğu zaman uzun süre saklamak mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder