Paskalya Çöreği:
Malzemeler :
Yarım yaş maya
2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Üzerine dökmek için 1 çay bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı :
Öncelikle sütü ılıtıyoruz ve mayayı ılık sütte eritiyoruz. Unu koyuyoruz diğer malzemeleride ekleyip hamuru yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru üç eş parçaya ayırıyoruz . Herbir parçayı rulo olarak yuvarlayıp örgü şeklini veriyoruz . Tepsiye koyup yumurta sarısını sürüyoruz , üzerine fındık serpip ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder