20 Haziran 2015 Cumartesi

   
   

       Paskalya Çöreği:

     Malzemeler :

   Yarım yaş maya
  2 su bardağı süt
  5 çorba kaşığı toz şeker
  4 su bardağı un
  1 tatlı kaşığı mahlep
  1 su bardağı sıvı yağ
  1 yumurta sarısı
  Üzerine dökmek için 1 çay bardağı dövülmüş fındık

    Yapılışı :

       Öncelikle sütü ılıtıyoruz ve mayayı ılık sütte eritiyoruz. Unu koyuyoruz diğer malzemeleride ekleyip hamuru yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru üç eş parçaya ayırıyoruz . Herbir parçayı rulo  olarak yuvarlayıp örgü şeklini veriyoruz . Tepsiye koyup yumurta sarısını sürüyoruz , üzerine fındık serpip ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar  pişiriyoruz. 

  Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder