24 Haziran 2015 Çarşamba

 

      Etli Karışık Dolma

      Malzemeler:

   Yarım kilogram az yağlı dana kıyma
   Yarım kilogram orta boy dolmalık biber
   2 orta boy patlıcan
   2 kabak
   1 su bardağı pirinç
   2 tane domates ( biri içine , biri üzeri için )
   1 büyük kuru soğan
   Yarım demet maydanoz
   Bir çay kaşığı karabiber , kırmızı biber ,tuz
   1 çorba kaşığı domates , 1 çorba kaşığı biber salçası
   Yarım çay bardağı sıvı yağ 

   Yapılışı :

    Dolma biberlerimizi ayıklayıp yıkıyoruz. Kabakları soyuyoruz , patlıcanları soymuyoruz. Kabak ve patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini güzelce oyuyoruz . Diğer tarafta pirincimizi yıkıyoruz kıymayı , soğanı ,küçük küp küp doğranmış domatesimizi , maydanozumuzu ,salçamızı ,yağımızı ve baharatlarımızı katıp iç harcımızı hazırlıyoruz. İç harcımızın kuru olmaması için  içine bir iki kaşık su  ekleyebiliriz. Hazırlanan iç harcımızla biberleri , patlıcanları ve kabakları doldurup üzerlerini domates dilimi ile kapatıyoruz. Yayvan bir tencereye diziyoruz. Bir çay bardağı sıvı yağda 1,5 çorba kaşığı salçayı açarak dolmalarıın üzerine döküp , suyunuda ekleyip 25-30 dakika pişiriyoruz. Yanında güzel bir yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
  
    
    
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder