29 Mayıs 2015 Cuma

                         TUZLU  KURABİYE

 Malzeme:

 .  1/2 gr margarin veya tereyağ
 . 3 çorba kaşığı yoğurt
 . 1 yumurta
 . 100 gr peyaz peynir
 . 3 çorba kaşığı sıvı yağ
 . 1tatlı kaşığı tuz
 . 1 paket kabartma tozu
 . Aldığı kadar un

Yapılışı:

 Margarini eritilerek bütün malzemeleri derince bir kapta yoğuruyoruz.Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.Hazırlanan hamurdan küçük parçalar kopararak elimizle incelterek rulo yapıyoruz ve örgü şeklini veriyoruz. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz , çöre otu, pulbiber serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Çok soğumadan servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder