4 Mayıs 2015 Pazartesi

                                     Yumurtalı  Döğmeç

      Genellikle her evde bayatlayan ekmekleri değerlendirmek ciddi bir sorun olur.Bunları tost yaparak,kızartarak vb. şekilde değerlendirmeye çalışırız. İşte tam bu noktada daha az kaloriye sahip bir tarif sunmak istedim.Özellikle kahvatılarda tercih edilmelidir. Hem kolay hem lezzetli beğeneceğinizi umarım.

 Malzemeler:

 Yarım bayat ekmek
 1 yumurta
 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 çorba kaşığı tere yağ
 Yarım çay bardağı kaşar ( isteğe bağlı )
 1 çay  kaşığı tuz ( fazla dolu olmayacak)


   Yapılışı:

      Ekmeği küçük küçük parçalıyoruz. Tavaya yağı koyup ısındıktan sonra yumurtayı kırıp üzerine tuzu ekliyoruz ve üzerinene ekmeği ekleyip iyice karıştırıyoruz kurumayacak şekilde biraz kızarana kadar karıştırmaya  devam ediyoruz. Kaşarı serpip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Sıcak sıcak servis 
ediyoruz. 

   Not: isteğe bağlı yumurta sayısını artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder